Actuele goudprijs per gram in de gaten houden

Wanneer u voor een belegging in goud gekozen heeft, is het belangrijk om de actuele goudprijs per gram in de gaten te houden. U wilt immers tijdig kunnen handelen, als de goudprijs bijvoorbeeld ineens lijkt te dalen. Op deze manier voorkomt u dat een groot deel van uw winst verdampt, of dat u een te groot verlies maakt op uw initiële investering. Ook wanneer u van plan bent om bijvoorbeeld oude gouden sieraden te verkopen, kan het verstandig zijn om vooraf de actuele goudprijs per gram te bekijken. Zo kunt u naar een goed moment zoeken, om deze sieraden bij een goudwisselkantoor te verkopen.

Houd er rekening mee dat de actuele goudprijs bij het goudwisselkantoor iets kan afwijken van de goudprijs die u op internet vindt. Daarbij zal het wisselkantoor een marge in rekening brengen over de aankoop van uw gouden sieraden of andere gouden voorwerpen. Dit maakt dat u altijd iets minder terug zal krijgen, dan u wellicht verwacht op basis van de goudprijs.

Verkopen bij dalen actuele goudprijs per gram

Mocht u in het bezit zijn van goudstaven of certificaten voor goud, dan kan een dalende actuele goudprijs u doen laten besluiten om uw goud te verkopen. Het verkopen van certificaten in goud doet u heel eenvoudig en snel bij een (online) broker. U kunt de certificaten in dit geval aan andere geïnteresseerden verkopen. Bij goudstaven kunt u, net als bij gouden sieraden, bij een goudwisselkantoor terecht. Let wel, deze zijn logischerwijs vaak alleen tijdens kantoortijden geopend.